Nya appen Göra.nu möjliggör en aktiv fritid för personer med funktionsvariation

Appen lanseras i samband med mässan Leva och Fungera på Svenska mässan i Göteborg. Den är finansierad av vinsten från ett innovationspris utfärdat av Post- och telestyrelsen (PTS) och har tagits fram tillsammans med HiQ. På ett enkelt sätt kan nu arrangörer av olika evenemang nå målgruppen personer med funktionsvariation. Något som tidigare varit svårt.

– Idag saknas det aktiviteter där alla kan delta tillsammans på lika villkor. Det saknas också en plattform för att marknadsföra de aktiviteter som faktiskt finns. Syftet med projektet är att skapa ett enkelt sätt för deltagare och arrangörer av fritidsaktiviteter att nå varandra. Och att skapa ett modernt digitalt forum för arrangörer att presentera sina aktiviteter i säger Ia Kjellsdotter, Verksamhetsledare på Passalen.

Appen har tagits fram i samarbete med HiQ som verkar för att med hjälp av smart teknik skapa ett enklare och mer tillgängligt samhälle för alla.

– Det vi har gjort är att vi har skapat en form av Tinder för aktiviteter för den här viktiga målgruppen. Genom en smidig, digital lösning förenklar vi för personer med funktionsvariation, föreningar och för Passalen, säger Jerker Lindstén, VD på HiQ Göteborg.

Du hittar appen Göra.nu på App store eller Google Play från och med 4 april 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s