ICA och Röda Korset gör ”En god handling”

ICA fyller 100 år och firar detta genom att tillsammans med Röda Korset starta kampanjen ”En god handling”. En god handling kan vara allt från att skänka pengar till att ge av sin tid eller sitt engagemang.

Tillsammans med 432 ICA Supermarketbutiker hoppas ICA och Röda Korset kunna väcka engagemang för människor i utsatthet. Initiativet innefattar både handlare, medarbetare, kunder och allmänhet. De pengar som samlas in under kampanjen kommer att gå till verksamhet för människor som behöver hjälp i Sverige, såsom läxhjälp och språkträning.

– Röda Korset möter dagligen människor i utsatthet över hela landet. Alla goda krafter behövs och vi uppskattar ICA:s outtröttliga engagemang. Både ICA och Röda Korset finns lokalt över hela landet och det finns en stor potential i att fortsätta arbeta tillsammans, säger Anders Danielsson, generalsekreterare vid Röda Korset.

Kampanjen kommer att starta vecka 12 och ska pågå under hela 2017. Under året kommer det att finnas utvalda varor där en del av varans pris går direkt till Röda Korset och dessutom kan man skänka sitt bidrag via gåvokort eller via Swish.

– Tillsammans med Röda Korset, butiker och kunder vill vi skapa handlingskraft för att samla in pengar och även skapa mötesplatser som bidrar till ett inkluderande samhälle. En god handling betyder att göra gott för någon annan. Idén bygger på att många små initiativ tillsammans kan ge ett stort resultat, säger Kalle Fahlin, affärsområdeschef ICA Supermarket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s