Erikshjälpen Second Hand satsar på miljösmarta papperskassar

Papperskassar ersätter plastpåsarna i Erikshjälpen Second Hands butiker i vår. De miljösmarta papperskassarna går att återanvända på många olika sätt. När de gjort sitt som bärkassar kan de bli partymasker, vimplar eller klippdockor. Kassarna har redan gjort succé och blev nominerade till ”Årets bärkasse 2016”.

Att tänka på miljön är viktigt för Erikshjälpen Second Hand, på flera olika sätt. Därför fasas plastpåsarna ut under våren i de allra flesta av de 60 butikerna och kunderna kommer att erbjudas papperskassar.

– Kassarna är gjorda av förnyelsebar råvara och har god kvalitet. De kan givetvis användas om igen som förvaring och bärkassar – men de har också roliga tryck som kan bli pyssel, säger Camilla Sköld, tf butikskommunikationschef för Erikshjälpen Second Hand.

Pysslet är något som både stora och små kan uppskatta. Partymaskerna kan man till exempel välja att måla i roliga färger och klä ut sig med, men de är även dekorativa att sätta upp på väggen.

I höstas lanserades kassarna i ett antal testbutiker – och blev väldigt uppskattade. Dessutom blev de nominerade till utmärkelsen ”Årets bärkasse” av företaget Swedbag. Från och med den 14 mars kommer fler butiker att erbjuda papperskassar till sina kunder och under våren kommer merparten av Erikshjälpen Second Hands butiker att fasa ut plasten till förmån för papperskassar.

– Med kassarna vill vi kommunicera fördelarna med att handla second hand – och påminna om att återanvändning är ett jättebra sätt att spara på jordens resurser och skona miljön, säger Anna Wikståhl, som formgett kassarna.

De nya kassarna tillverkas av svensk skog och produceras i Sverige. Kassarna är FSC-certifierade, vilket ger garantier för ett hållbart skogsbruk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s