Viking Line satsar på vegetarisk mat

Att värna om skärgårdsnaturen har varit en hjärtesak för Viking Line i årtionden. Under temaveckorna Spring & Green – En grönare vår på Viking Line 3.4–31.5.2017 lyfter vi fram miljön samt gröna värderingar och smaker. Under temaveckorna kan passagerarna bland annat njuta av den nya, helt vegetariska menyn Spring & Green, delta i aktiviteter med Östersjötema och köpa ekologiska produkter i butikerna ombord.

Under temaveckorna presenteras bolagets gröna värderingar och miljöarbete på Röda båtarna. Viking Line uppmärksammar närproducerad mat och gröna smaker genom att för första gången erbjuda den helt vegetariska temamenyn Spring & Green på sina båtar. Menyn är baserad på en kreativ användning av råvaror från den nordiska naturen, och den bevisar att det är möjligt att planera en fine dining-meny som alla kan njuta av – vegetarianen, veganen och även den som äter fisk och kött. Menyn, som serveras i à la carte-restaurangerna, innehåller veganska och vegetariska rätter. Som förrätt kan man till exempel välja rostad och inlagd sparris, nässelpesto, citronskum samt rostade hasselnötter och som huvudrätt knaprig seitan, hemgjord vegansk färskost, rökt aubergine, puré på valnötter och röd chili, granatäpple och buljong på rostad lök.

–         I planeringen av den nya menyn har utgångspunkten varit att vi vill servera Östersjöns bästa och godaste vegetariska och veganska mat. Som alltid har vi använt närproducerad mat i så stor utsträckning som möjligt. Resultatet är så utsökt att det garanterat skingrar även de djupaste fördomarna mot vegetarisk mat, säger Viking Lines restaurangchef Bodil Ståhl.

Det gröna temat syns också utanför restaurangerna. Under temaveckorna ordnas frågesporter om Östersjön för de vuxna och teckningstävlingar för barnen. Butikerna lyfter fram produkter som passar ihop med gröna värderingar. Miljömedvetna kunder kan köpa en tygkasse som Ivana Helsinki designat för Viking Line. En del av intäkterna från kassen går till skyddet av Östersjön. Kassarna kan enbart köpas på Viking Lines fartyg.

–         Våra båtar är röda, men våra värderingar klargröna. Temaveckorna är en möjlighet för oss att ta upp vårt gröna tänk och vårt miljöarbete som inleddes redan på 1980-talet. Vi vill erbjuda passagerarna upplevelser som står för nya, gröna värderingar och samtidigt väcka tanken att var och en av oss kan göra något för att skydda miljön, säger Viking Lines marknadsdirektör Kaj Takolander.

Viking Line fokuserar på Östersjöskyddet under jubileumsåret för Finlands självständighet

Temaveckorna Spring & Green – En grönare vår på Viking Line är ett led i Viking Lines Finland 100-samarbete med målet att samla in 50 000 euro. Genom insamlingen stöds Östersjöforskningen på Tvärminne zoologiska station, som hör till Helsingfors universitet. Under jubileumsåret kommer Östersjön och miljöskyddets betydelse att föras fram på många sätt ombord på Röda båtarna.

http://news.cision.com/se/viking-line-abp/r/viking-line-satsar-pa-vegetarisk-mat,c2205102

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s