Gala för elefanten samlade in 2,5 miljoner kronor – 1 000 volontärer arbetade med projektet

Den 15 september arrangerade den svenska organisationen, The Perfect World Foundation, The Elephant Ball – en stödgala för hotade vilda djur på Clarion Hotel Post i Göteborg. Galan har uppmärksammats i internationell media och under kvällen samlades 2,5 miljoner kronor in – pengar som ska gå till att stötta ett antal olika artbevarande projekt och utbildningskampanjer, i år med extra fokus på elefanter. Idag dödas fyra elefanter i timmen av tjuvjägare för betarnas skull.

Galan fick även celebert besök av ett antal kändisar. Bland annat närvarade Martin Stenmarck, Lars Wallin, och Sarah Ferguson, hertiginna av York.

Skärmavbild 2017-03-01 kl. 15.15.13.png

Sarah Ferguson är mycket aktiv i arbetet för att uppmärksamma situationen för den asiatiska elefanten genom engelska The Elephant Family – något hon bland annat talade om i fredagens Skavlan.

Skärmavbild 2017-03-01 kl. 15.16.18.png

The Perfect World Foundation är en ideell organisation som bygger ett stort volontärs engagemang. Detta för att så mycket av insamlade medel som möjligt ska kunna gå dit pengarna behövs mest. För att kunna genomföra utbildningsprogram samt kunna verka för att stötta bevarandeprojekt runt om i världen är de alltså helt beroende av sponsorer. Clarion Hotel Post lånade ut sitt hotell och kök under kvällen medan artister uppträdde, helt gratis. Totalt engagerade sig närmare 1 000 volontärer inför och under galan.

– Det känns otroligt att så många människor vill bidra till att rädda djuren; vissa sjunger, andra serverar eller bär konst. Stödet har varit enormt, säger en glad Ragnhild Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Kvällen avslutades med en konstauktion där bland annat, Ernst Billgren, Carolina Gynning, Nick Brandt och Lars Wallin skänkte konst som såldes till förmån för djuren.

– Räknar vi ihop konstförsäljningen samt inträdet till galan, så kan vi stolt presentera att galan drog in ca 2,5 miljoner kronor under kvällen. Pengarna kommer att användas till olika “awareness” program samt för att stötta samarbetet med ett antal organisationer. 35 000 elefanter dödas enbart i Afrika varje år, och varje krona gör skillnad, säger Ragnhild Jacobsson, medgrundare av The Perfect World Foundation.

Skärmavbild 2017-03-01 kl. 15.17.26.png

Nu planerar organisationen ett nytt år och med ett nytt tema, ”Save The Ocean” – som kommer att avslutas med en ny gala i september 2017, och där fokus ligger på livet i havet.

– Intresset för att rädda jordens djur ökar, vi är den sista generationen som har chansen att rädda flera hotade djurarter. Även intresset för nästa gala är otroligt stort, och det är en mängd människor som ringer och frågar hur de kan hjälpa till inför kommande år, avslutar Ragnhild Jacobsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s